onsdag 30 juni 2010

Patientens rätt stärks genom Alliansen

En köfri, säker och jämlik hälso- och sjukvård för alla, det är målet för Alliansens hälso- och sjukvårdspolitik, som idag presenteras i Svenska Dagbladet. Artikeln finns också på Alliansens hemsida, där man kan ladda hem rapporten i sin helhet. Rapporten diskuteras även i Dagens Nyheter.

Anders Andersson (KD) har lett gruppens arbete, där även Filippa Reinfeldt (M), Kenneth Johansson (C) och Jonas Andersson (FP) ingått.

Ett viktigt avsnitt i rapporten handlar om patientens rätt till jämlik vård, oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund, bostadsområde - eller plånbokens tjocklek. Man kommer också att vidta sanktioner mot landsting som inte ger patienterna vård i tid eller som förhindrar patienternas rätt att välja vårdgivare.

Det måtte ha varit överraskande och kanske chockartat för Ylva Johansson (S) att på detta sätt blir förbisprungen från vänster i fråga om jämställd hälso- och sjukvård, för i en kommentar till radions Ekoredaktion återfaller hon till en fullständigt osaklig ryggradsreflex, där hon påstår att alliansen "kommer att fortsätta med privatiseringar".

Det är märkligt hur Ylva och hennes gelikar är måna om att klanka på driftformen än att måna om patienternas rätt till god och jämlik sjukvård i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar