torsdag 3 juni 2010

Hellenborg (MP): Virserumsbor inte födda i farstun!

Tror landstingets vänstermajoritet att virserumsborna är födda i farstun?

Landstingsrådet Ann Hellenborg (MP) gick ut i media i onsdags och berättade att Virserum ska få tillbaka BVC i höst. Vad hon inte berättade var inte att löftet bara gällde barn upp till sex månaders ålder, plus läkarbesöken enligt basprogrammet för äldre barn.

När jag först fick höra detta i eftermiddags (bl a genom kommentar i Barometern), så trodde jag knappt att det kunde vara sant. Menade man på fullaste allvar att man skulle ha en BVC-sköterska på plats en gång i veckan, som skulle ta emot spädbarn, men avvisa deras äldre syskon?

Jag har nu kollat upp fakta och fått det bekräftat. Det stämmer verkligen!

Mätning och vägning av barn upp till sex månader och läkarundersökningar enligt basprogrammet upp till sex års ålder. Det är allt. Enligt basprogrammet är det bara ett läkarbesök efter sex månaders ålder och det infaller när barnet är ett år.

Det innebär alltså att Ann Hellenborgs storslagna löfte till Virserums föräldrar bara gäller en bråkdel av de Virserumsbarn som är inskrivna i barnhälsovården. Alla sköterskebesök med tillväxt- och utvecklingskontroller och vaccinationer, de ska även fortsättningsvis ske i Hultsfred.

Så var det med det löftet från vänsterstyret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar