tisdag 1 juni 2010

Dackebygdens triumf över centalstyret

Idag har de outtröttliga virserumsborna, Nils Dackes nutida efterföljare, vunnit en efterlängtad seger över landstingets vänsterstyrda centralmakt. Efter otaliga möten, namninsamling med 700 underskrifter, och med eldunderstöd från Dackebygdens egen riksdagsledamot, Anders Andersson (KD), har de lyckats förmå landstingsrådet Ann Hellenborg (MP) att backa.

Nu kan man nämligen läsa i Barometern-OT att virserumsborna ska få tillbaka sin barnhälsovård till hösten. Utan förvarning och utan rimlig förklaring centraliserades den till Hultsfred i höstas.

Det har inte varit lätt för miljöpartisten Hellenborg att förklara varför virserumsföräldrarna ska behöva åka tre mil i vardera riktningen för de sedvanliga kontrollerna, när det finns gott om lämpliga lokaler i Virserum.

Anders Andersson (KD) har inte lämnat Ann Hellenborg (MP) någon ro. Vid två tillfällen har han ställt interpellationer till henne i landstingsfullmäktige, där hennes besked var att BVC i Virserum skulle öppnas igen, om man bara hittade lämpliga lokaler.

Dagens besked visar att trägen vinner. Och trägen är bara förnamnet på virserumsborna!

Kira Berg (S), Hultsfreds kommunalråd, har också försökt sig på att centralisera verksamhet från Virserum till Hultsfred. I det fallet handlar det om skolverksamhet, där de ihärdiga virserumsborna kontrat med att få till stånd en friskoleetablering.

Framtiden får utvisa om även hon tvingas inse att man inte kan vara säker på att avgå med segern om man utmanar Dackebygdens befolkning. Risken är att det blir utmanaren som tvingas avgå ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar