söndag 20 juni 2010

Upprättelse efter år av förnedringAtt få ta del av en människas berättelse om hur livet förvandlats, efter år av förnedring, det går man inte oberörd ifrån.

Lisa, till exempel, som efter tjugo års knarkande nu har varit drogfri i fem år och jobbar som husmor i en kyrka. Körkortet har hon fått tillbaka efter att det varit indraget i sju år.

- Tänk, jag som har gjort så många inbrott i kyrkor, nu jobbar jag i en kyrka och har till och med fått låna en bil för att köra hit! jublade hon.

Och barnen har hon fått kontakt med igen, efter att de varit tvångsomhändertagna i många år på grund av hennes missbruk. Nu håller hon som bäst på att lära sig hur det är att vara tonårsförälder. Steg för steg återerövrar hon det som missbruket tog ifrån henne.

Lisas berättelse fick jag del av på ett så kallat LP-möte på Kröngården utanför Vimmerby. Hon och de flera av de övriga medverkande hade anknytning Lillvikshemmet utanför Nässjö eller LP-kontakten i Vimmerby och Västervik.

Ända från Arvika kom en kvinna, som berättade att hon kommit på glid tidigt och redan som tolvåring började missbruka. Även hon kunde berätta om hur hennes liv förvandlats och beskrev känslan av att ha återfått sitt människovärde.

Lösningen på kvinnornas problem låg inte i att ta sig samman och med hjälp av självövervinnelse ta sig ur sitt missbruk. Deras upprättelse skedde när de tog emot Jesus som sin frälsare.

I Skaparens ögon är varje människa värdefull, även om man gått vilse.

4 kommentarer:

Johan sa...

Hej Gudrun!
Läste i Dagen att du fått kritik för det här inlägget. Fattigt att man inte kan glädjas åt att människor finner styrka att ta sig ur beroende, var man än hämtar styrkan. Snacka om kristofobi!
Gillar din sista mening!
Allt gott / Johan Pernryd

Anki sa...

Heja Gudrun!

Bry dig inte om kritiken av trångsynta "religionsfobiker" :-) Många i det här landet har inte förstått att majoriteten av världens människor lever med tron som en positiv livskraft. Det finns vetenskapliga undersökningar som visar på tro som en friskfaktor som kan göra att barn och ungdomar i svåra livssituationer ändå utvecklas positivt. Tänkvärt...

Nä, Jessica Rydell och Yvonne Hagberg, ta bort skygglapparna och kom ur "tunnelseendet", våga glädjas med dem som hittat en tro som bär och befriar!

Blessings! /Anki

john sa...

Tack Gudrun! Står fast! Jag uppskattar att du vågar ta ställning och berättar vart det handlar om! Guds rika välsignelse över ditt liv!
John

Tobias sa...

Kul att höra om Lisa som fått ett nytt liv.

Skicka en kommentar