söndag 13 juni 2010

Virserumsbornas seger över kommun- och landstingsvänstern

Virserumsborna har nu besegrat vänsterkartellen både i kommunen och i landstinget. Det är bara att buga och gratulera!

Hultfreds socialdemokrater tvingades först ge sig i fråga om flytten av högstadiet. När kommunledningen inte lyssnade på virserumsborna så ordnade de en friskola, som fått godkänt av Skolverket.

Landstingets vänsterkartell har nu fått bita i gräset för de orubbliga dackarna, som tvingat till total reträtt i frågan om barnhälsovården. Den halvmesyr med BVC under barnens första sex månader, som landstingsrådet Ann Hellenborg (MP) försökte slå mynt av för en dryg vecka sedan, avslöjades i hela sin pinsamhet.

I lördagens Vimmerby Tidning försöker nu landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S) återställa landstingsmajoritetens skamfilade förtroende. Han säger där att den nya barnhälosvården i Virserum ska vara öppen upp till sex års ålder och att något annat aldrig varit avsikten. Han förklarar det första beskedet om sexmånadersgränsen med att det någonstans efter vägen blivit någon kommunikationsmiss.

Tro det, den som vill! Med den otydlighet som virserumsborna upplevde när Anders Henriksson och Ann Hellenborg träffade samhällsföreningen, så kan mycket väl ansvarig tjänsteman ha uppfattat samma tvehågsenhet och utifrån detta bedömt att BVC för de allra minsta kunde räcka.

Men då hade inte vederbörande räknat med det obändiga dackefolket. Dackarna har än en gång gått segrande ur en batalj med det centraliseringsivrande vänstergänget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar