Idag är det många som sörjer. Igår tillkännagav ledningen för Rockparty att Hulstfredsfestivalen ställs in.
Nyheten spreds snabbt, vilket vittnar om hur väl känd Hultsfredsfestivalen blivit genom åren. Både Aftonbladet och Expressen har stora artiklar och redan igår rapporterade SVTs och TV4s nyhetssändningar om beslutet. Mer lokalt rapporterar Vimmerby Tidning, Barometern och östran-Nyheterna.
Rockparty och Hultsfredsfestivalen har satt Hultsfred på kartan, det råder det inga tvivel om. Det är mängder med människor, kanske flera hundratusen, som gjort stora musikupplevelser där, under de tjugofyra år festivalen genomförts.
Men det har inte varit odelat positivt. Det är många kommuninvånare som har lidit sig igenom festivaldagarnas 'oväsen', men inte vågat fly fältet utan stannat kvar för att bevaka och skydda sina hus och trädgårdar från kissnödiga festivalbesökare osv.
Kommunens befolkning har, vare sig de gillat festivalen eller ej, blivit delaktiga genom skattsedeln, eftersom kommunen fått skjuta till stora belopp, inte minst efter de senaste förluståren.
Genom gårdagens beslut minimerades årets förlust. Men förutom dem som redan köpt biljetter och de band som avbokats på kort varsel, där det är osäkert om de kan få tillbaka något för sina utlägg, så är det skattebetalarna i Hultsfred som återigen drabbas när konkursen är ett faktum.
Den fråga jag ställer mig är varför inte kommunledningen, med kommunalrådet Kira Berg (S) i spetsen, drog slutsatsen redan efter förra årets brakförlust, utan framhärdade i att stödja Rockparty ännu ett år?
Jag behöver dock inte fråga mig varför Lennart Beijer (V) de senaste veckorna återigen dragit upp sin käpphäst om att slå samman Hulstfreds kommun med Vimmerby. Som mångårig ordförande i Rockparty visste han förstås vartåt det barkade och ville hitta någon att sprida ut förlusterna till.
1 kommentar:
Frågan är väl hur länge Hultsfred kommer att fortsätta finnas kvar på kartan.
Skicka en kommentar