fredag 26 februari 2010

Rödgrönt hot mot familjernas oberoende

RUT-avdraget har blivit en succé. Ett antal företag för hushållsnära tjänster har etablerats, svarta tjänster har blivit vita, skattepengar har kommit in till staten, som finns med och bidrar till välfärden.

Samtidigt får mängder av människor avlastning i hushållsarbetet och kan ägna sin fritid till annat än att städa och tvätta fönster, eller ha ångest över att man inte hinner med.

Många av dem som utnyttjat skatteavdraget är pensionärer, som på detta vis får hjälp med sådant som inte ingår i hemtjänsten. Många småbarnsföräldrar, som varit nära att drunkna under alla krav, har tack vare RUT-avdraget fått näsan över vattenytan och får kvalitetstid till familjen.

Vad händer med alla dessa till hösten, om olyckan skulle vara framme och de rödgröna skulle vinna valet? Vänstern är kristallklar i att skatteavdraget ska tas bort.

Vänstern vill också ta bort jobbskatteavdraget, som har gett en extra månadslön till en sjuksköterska, genom att hon får behålla mer av sin lön.

Vårdnadsbidraget, som har ökat valfriheten för barnfamiljerna, kommer också att tas bort om det blir en rödgrön valseger.

Jag undrar just hur vänsterexperimentet resonerar, som vill riva upp reformer som har gett större frihet, mer valmöjligheter och oberoende till befolkningen. Deras ideologi talar förstås för kontroll och uppifrånperspektiv. Man litar inte på att folk vet vad som är bäst för dem själva, utan vill agera överförmyndare.

Jag, däremot, är övertygad om att de flesta människor vill ha makt över sina egna liv, rätt att själva bestämma över sina viktiga val och rätt att själva disponera merparten av sin inkomst.

Därför ser jag fram emot att socialistgänget håller fast vid sin inslagna linje, så att alternativen blir tydliga för alla och envar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar