lördag 13 februari 2010

Humorbefriad envägskommunikation hos totalitär landstingsmajoritet

Den rödgröna vänstermajoriteten i landstinget har en blogg, som i bästa socialiststil fungerar som en megafon för majoritetens göranden och låtanden och tyckanden.

Jag vet inte om vänstergänget har en självbild av ofelbarhet eller om de är rädda för att bli motsagda och kanske överbevisade när de för en illa underbyggd argumentation.

Faktum kvarstår dock att någon debatt inte tillåts på deras blogg. Det går inte att kommentera, modifiera eller ens nyansera deras ibland halsbrytande påståenden.

I det senaste inlägget har den politiske sekreteraren Jonas Hellberg (S) kommenterat mitt tidigare inlägg om Lars Ohly som socialminister, under rubriken "Gudrun bloggar oseriöst". Jag kan inte påstå att Jonas inlägg är så värst seriöst, även om han avslöjar en skrämmande brist på humor och känsla för ironi och satir.

Bland annat undrar han om jag är nykläckt KDU:are. Jag har aldrig varit med i något politiskt ungdomsförbund, men den SSU-skolade Hellberg vet tydligen hur man beter sig i sådana sammanhang. Dessutom tror han att vi skålar i Godtemplardricka på våra interna partimöten.

Seriöst? Nej. Tendentiöst? Ja. Helt klart spelar Hellberg på fördomens dallrande strängar.

Återigen upprepas mina tidigare upplevelser, där jag förgäves klappat på porten men inte släppts in för genmäle och debatt på landstingsmajoritetens blogg. Då får det väl bli en kommentar i min egen blogg. Jonas är välkommen att kommentera här! Jag lovar att släppa in det, hur oseriöst det än må vara, eftersom jag också kan bemöta det.

Med risk att Jonas Hellberg inte begriper sig på det, så vänder jag mig till mina övriga läsare i ett försök till politisk satir utifrån denna färska erfarenhet av vänsterröran som styr landstinget:

Med sitt inlägg har Jonas Hellberg inte bara avslöjat sin brist på humor, utan även bekräftat landstingsmajoritetens totalitära syn, där bara en uppfattning får komma till tals.

Det finns kanske större åsiktsgemenskap än jag anade med den samhällsstruktur jag syftade på, när jag skrev det avsnitt som retade upp Hellberg. För säkerhets skull förtydligar jag denna gång, så att även Hellberg ska förstå:

Vem, som har sett planekonomins effekter på tillgänglighet, tror att Lars Ohly skulle kunna hålla köerna borta? Brödköer, köttköer (som i de planekonomiska samhällena i det forna sovjetblocket, som Ohly ända tills för några få år sedan bekände frändskap till), sjukvårdsköer, läkemedelsköer (som det har varit under alla år med socialistiskt styre i Sverige).

Arma svenskar! Måtte de förskonas från detta! Måtte Alliansen behålla majoriteten efter nästa val!

2 kommentarer:

Anonym sa...

säger som till Pierre. Istället för att göra något suspekt av att det just nu inte går att kommentera på landstingsmajoritens blogg kunde du meddelat till exempel mig att det uppenbarligen är något som är fel med kommentarsfunktionen.

Letar fel och åtgärdar så fort jag hittat det!

Gudrun sa...

Det ser jag fram emot!

Skicka en kommentar