onsdag 24 februari 2010

Högberg redan bönhörd!

I en artikel i Vimmerby Tidning stoltserar Peter Högberg (S) över att Vimmerby Folkhögskola satsar på utbildning av arbetslösa ungdomar. Han klagar samtidigt på alliansregeringen och påstår att den inte gör något för att minska ungdomsarbetslösheten. Han önskar att regeringen i vårpropositionen ska avsätta medel för nya utbildningssatsningar inom folkbildningen.

Jag har glada nyheter, Peter! Du är redan bönhörd. Den kvartsmiljon som Vimmerby Folkhögskola har fått för att tillsammans med Arbetsförmedlingen skapa 16 utbildningsplatser kommer just från denna alliansregering! Precis som landstingets övriga tre folkhögskolor har fått varsin kvartsmiljon för samma syfte.

Man kan tycka att det är lite fräckt av Peter Högberg (S), att i en nyhetsartikel framställa det som att det är han själv, i rollen som ordförande för Vimmerby Folkhögskolla, som gör denna satsning, när det i själva verket är regeringen som avsatt pengarna. Det folkhögskolorna gör är att ta vara på möjligheten. Det är bra och dessutom en samhällsskyldighet.

Ännu fräckare blir Högbergs kritik av regeringen, när man betänker att det är sossemajoriteten i landstinget som har dragit bort 8,5 miljoner kronor från landstingets fyra folkhögskolor under de senaste två åren. De lärartjänster som försvann genom den neddragningen hade kunnat ge utbildning till ännu fler ungdomar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar