lördag 22 maj 2010

Utbildning av toppkandidater

Vilken känsla! Att få förmånen att tala i Riksdagens Förstakammarsal, alltså, som jag gjorde igår.

Förstakammarsalen måste vara en av de vackraste lokalerna i riket. Konstfärdigt snidad ek i väggpaneler och möbler. Halvmånformade väggmålningar med motiv från den svenska historien runt det centrala takfönstret. Golvet sluttar ned mot estraden mellan de rödklädda stolarna.



Vad talade jag om då, när jag fick chansen att äntra Förstakammarsalens talarstol? Ja, mitt uppdrag var att ge praktiska tips om hur man kan jobba med media. Pressinbjudningar, pressträffar, för- och efterarbete - och emellanåt lite utdelning!



Lennart Bondeson, skolkommunalråd i Örebro, gav andra infallsvinklar på temat kommunikation och mediakontakter.

I två dagar har Kristdemokraterna haft utbildning för toppkandidater på landstingslistor och från de största kommunerna. Det var ett späckat program, där vi bland annat hade förmånen att lyssna till socialminister Göran Hägglund.



"Ju mer vi i Alliansen syns tillsammans och visar upp vår politik, desto mer vinner vi på det. Och ju mer de på vänstersidan syns tillsammans och visar upp sin politik, desto mer vinner vi på det!"



Acko Ankarberg, kommunstyrelsens ordförande i Jönköping och ordförande i Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska råd, höll ihop utbildningsdagarna.



En välbehövlig fikapaus ger rika tillfällen till kontakter med vänner från andra delar av landet.



Mina kollegor i föreläsningspasset om mediakontakter, Lennart Bondeson, Örebro, och Mia Frisk, Tenhult.



Småprat i Förstakammarsalen under fikapausen.



En fikapaus kan användas till mycket. Kerstin Lahi, Västervik, läser tidningen.



Finansutskottets ordförande, Stefan Attefall i talarstolen.



Det ingick även praktiska övningar under utbildningsdagarna, till exempel denna intervjusituation med tuffa frågor från en pressande reporter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar