tisdag 31 augusti 2010

Göran Hägglund trängde igenom rutan

Göran Hägglund (KD) är bra. Ja, han är mer än så, han är skicklig, mänsklig, trevlig och rolig.

För oss kristdemokrater, som har förmånen att träffa honom då och då, är detta ingen nyhet. Men efter kvällens utfrågning i SVT tror jag att han lyckats tränga igenom rutan och in i hjärtana på stora delar av svenska folket, genom sin lediga, chosefria stil och sina prestigelösa erkännanden om att allt inte är perfekt.

Aftonbladets Lena Melin ger honom det högsta betyget hittills, en fyra av fem möjliga, och Proffstyckarna konstaterar att Göran Hägglund efter kvällens framträdande är värd ett bra mycket starkare röststöd än vad opinionsmätningarna visar.

SVT själva, liksom Expressen och DN, tar upp diskussionen kring skatten för pensionärer. Utfrågarna Anna Hedenmo och Mats Knutsson verkade tämligen överrumplade av Göran Hägglunds svar, att Kristdemokraterna vill få bort gapet mellan pensionärernas och löntagarnas skattenivåer. Därför var det bra att det blev sagt så tydligt ikväll, inför en stor del av svenska folket.

Göran Hägglund gör sig bra i TV. Ju fler tillfällen han får att visa svenska folket vem han är och vilka värderingar han står för, desto mer kan brytas ned av de fördomar som finns mot kristdemokraterna. Kvällens utfrågning, då han var ensam på plan, kan visa sig avgörande för valresultatet.

Anna Hedenmo skrattade till av den drastiska liknelse Göran Hägglunds gjorde, för att förklara varför kristdemokraterna är emot tvångskvoterad föräldraförsäkring, men samtidigt är för att pappor och mammor delar lika:

- Jag tycker hemskt mycket om sill, men jag vill inte göra det obligatoriskt att äta sill.

Fem-noll till Göran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar