söndag 8 augusti 2010

Verklighetens folk i Locknevi

Marknader är viktiga mötesplatser med verklighetens folk. Det är förmodligen därför som så många partier passar på tillfället att finnas på plats vid marknader runt om i landet, inte minst så här i valtider.

Själv har jag hunnit med partiaktiviteter på marknaderna i Vimmerby, Figeholm, Kristdala och Virserum hittills i sommar. Det lär nog bli några till innan sommaren är slut.

Idag var turen kommen till Locknevi marknad. Det var första gången Kristdemokraterna fanns representerade där, så det var extra intressant att se vad man skulle möta.

Och det visade sig vara en riktigt trevlig liten marknad. Den mycket begränsade plats vi blivit lovade blev i realiteten en hel gräsplan mitt framför hembygdsgården, eftersom femton knallar uteblivit på grund av hotande regn.


Anders Andersson, undertecknad, Elisabeth Lago Nilsson, Ola Gustafsson och Masi Aurfan vid Kristdemokraternas partytält.

Det som överraskade var nog att vi var det enda partiet på plats. Inget annat politiskt parti hade tagit tillfället att träffa väljarna i Locknevi. Även på Tuna möte för en dryg månad sedan var Kristdemokraterna ensamma.

Man kan bara spekulera i orsaken. För det kan väl inte vara så att vissa partier tror sig vara så säkra på valseger att man inte bryr sig om att möta verklighetens folk?

Sådan hybris kan visa sig vara ödesdiger. Min erfarenhet är att mötet med människor är oerhört betydelsefullt.

Även idag fick jag bekräftelse på den uppskattning människor känner över att man bryr sig om att höra hur deras verklighet ser ut och sedan bär med sig det perspektivet när man ska utforma politiska beslut.


Lena Andersson och Elisabeth Lago Nilsson i skydd från det eviga duggregnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar