tisdag 24 augusti 2010

Rödgröna hemläkarbilar = Alliansens mobila doktor!

Partiledningen har talat. Då är det dags att byta uppfattning. Åtminstone om man är socialdemokrat, vänsterpartist eller miljöpartist i Kalmar län.

För ett par år sedan skrotade den rödgröna landstingsledningen den mobila doktor, som vi i Allians för Landstinget i Kalmar län hade inrättat under förra mandatperioden.

I gårdagens Barometern-OT och ett antal andra medier kunde man läsa att de rödgröna partierna på riksplanet kommit överens om att satsa på hemläkarbilar, "alltså att sjukvården kommer hem till patienter".

Såvitt jag kan förstå så är det detsamma som "vår" mobila doktor. För säkerhets skull gjorde jag en google-sökning och hittade bland annat ett inlägg från Peter Högbergs blogg. Han skriver så här:

"Hemläkarbilar – sjukvården kommer hem till patienter som behöver.
För barnfamiljer och äldre kan det i många lägen vara bättre att få besök av en hemläkarbil än att ta sig till akuten och vänta länge bland andra sjuka. Äldre som inte klarar att ta sig till vården hänvisas till ambulans och akutmottagningar enbart på grund av svårigheten att själv förflytta sig till vården. Det är också en effektivisering av akutsjukvården om patienter med lättare sjukdomar inte förlänger köerna på akutmottagningarna."

Jag hade inte kunnat uttrycka det bättre själv. Men varför måste sossarna i Kalmar invänta den röda husmoderns röst från Sveavägen i Stockholm innan man själv vågar gå på den linjen?

4 kommentarer:

Peter Högberg sa...

Om du orkade läsa till slutet så hade du sett att jag inte förespråkade hemläkarbilar hos oss utan att vi genom vårt ersättingssystem satimulerar till hembesök.

Gudrun sa...

Ok, men varför tror du att Mona och gänget föreslår hemläkarbil, då? Är de fel ute - som vanligt? ;-)

Peter Högberg sa...

Liten upplysning så är det skillnad på en miljonstad som Stockholm och Vimmerby...

Gudrun sa...

Ja, tänk om dina rödgröna vänner i partiledningen hade tänkt på det, innan de gick ut med ett förslag som ska drivas i hela landet!

Skicka en kommentar