tisdag 24 augusti 2010

Vad händer i Kristineberg?

Imorgon har landstingsstyrelsen kallats till ett extra sammanträde. I Oskarshamn. Den rödgröna majoritetens syfte med både sammanträdet i sig och lokaliseringen var otvetydigt att ro hem en propagandaseger.

Istället tycks det bli ett bottennapp av sällan skådat slag.

I Barometern - Oskarshamns-Tidningen och Östran-Nyheterna kan man läsa om turerna. Den kvick-fix som den röd-gröna majoriteten presenterade i media var visserligen färgsprakande på bilderna i förra veckan, där de stoltserade med målarpenslar och fläckiga målarställ, men det var visst mer spackel än rejält byggmaterial i upplägget.

För istället för en rejäl nybyggnation så låser man in sig på 25 år med det skamfilade kommunala bostadsbolaget Byggebo, i en ombyggnation av befintliga lokaler. Försöker man rädda hem en långsiktigt tryggad hyresintäkt till det ekonomiskt urholkade bolaget i det sossestyrda Oskarshamn? Man anar kompislösningar.

Men det mest upprörande är för mig det som klargjordes när personalen i lördags gick ut och fördömde den föreslagna lösningen. Personalen är nämligen inte alls så nöjda som det förefaller av de beslutshandlingar vi fått oss till del i landstingsstyrelsen. Där står det att personalen är positiva till förslaget.

Jag ser mycket allvarligt på hur detta ärende har skötts. Anders Henriksson (S), Jessica Rydell (MP) och Linda Fleetwood (V) tycks tro att landstinget är en lekstuga där beslutsfattare leker byggjobbare och skriver beslutsunderlag som saknar verklighetsgrund.

För patienterna och personalen i Kristineberg hoppas jag att det rödgröna gänget tar sitt förnuft till fånga och drar tillbaka förslaget. Det är viktigt att låta ärendet få ta ett varv till och bli ordentligt gjort.

Men ännu viktigare är det att byta majoritet i landstinget. Den nuvarande har förverkat sitt förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar