måndag 18 januari 2010

Hu för monsterbiff!

Idag rapporteras det på radio och TV att den extremt hårt framavlade nötboskapsrasen Belgian Blue har smygintroducerats i Sverige. Detta trots att både branch och konsumenter sagt ifrån att vi inte är intresserade. Djuren är extremt långa, kortbenta och biffiga och uppges ha både problem med sina ben och vid förlossning.

Det påstås att alla som någon gång har ätit kött under de senaste åren med all sannolikhet har fått i sig kött från den bannlysta rasen.

Oetiskt - och osmakligt!
Vem kan man lita på? Jag vill inte ha Belgian Blue-kött! Det får bli till att leta upp pålitligt, lokalproducerat kött hädanefter.

2 kommentarer:

Torbjörn Esping sa...

Även på en gård nära dig, och på slakteriet KLS, produceras belgisk blå kött.
Nu är det inga hälsoproblem i den korsningsavel som är det vanliga i Sverige.
Men du kan ju fråga KLS vad det var för ras på köttet ni köpte till sjukhuset.

Monsterbiff till middag? är också en grupp på Facebook.

Gudrun sa...

Det låter skrämmande, om man så totalt nonchalerar de beslut som fattats nationellt. Om det å andra sidan har avlats fram korsningar som inte dras med de hälsoproblem som låg till grund för tidigare beslut, så är det ju en helt annan sak, tycker jag. Då bör man ju istället ompröva tidigare beslut, eller kanske snarare nyansera/differentiera det.

Skicka en kommentar