tisdag 19 januari 2010

Samvetslös bloggare ljuger som borstbindare

Ibland kan man undra vad det är för en värld man har gett sig in i, när man gått in i ett politiskt engagemang. Det tycks vara en tillvaro där alla medel är tillåtna. Ju mer man kan tvåla till sin meningsmotståndare, desto bättre. Att man samtidigt ljuger som en borstbindare, det är tydligen helt oväsentligt.

För mig är det ett helt främmande sätt att agera. För mig är sanningen viktig, likaså respekten för medmänniskan, även om det råkar vara en meningsmotståndare.

Men jag inser att om man spelar på väldigt ojämnlika villkor, när man tvingas tampas med personer som inte bryr sig ett dugg om vad som är rätt och fel.

Vadan detta?

Jo, i dagens Östran-Nyheterna har jag en debattartikel införd, med anledning av den lagrådsremiss som Maria Larsson (KD) lämnat gällande värdegrund för äldrevården. Artikeln finns på följande länk: http://www.ostran.se/opinion/vaerdighet_foer_aeldre_i_fokus

Under dagen har jag noterat att Peter Högberg (S) på ett fullständigt hämningslöst sätt öser rena lögner och falsarier omkring sig, dels i sin blogg, dels som kommentar till artikeln på nätet. Han påstår bl a att omsorgsplanen i Vimmerby inte har med ordet värdegrund, och inte ska det finnas med någon värdighetsdeklaration heller.

Sanningen är den att kommunfullmäktige i Vimmerby antog ett omsorgsprogram den 27 oktober 2008. På sidorna 4 och 5 står det ganska mycket om nämndens värdegrund (ja, man använder faktiskt just det ordet, även i rubrikerna). På sidan 9 beskrivs en servicedeklaration, som med ett annat ord lika gärna hade kunnat kallas värdighetsdeklaration.

Peter Högberg (S) är ledamot i kommunfullmäktige. Han är dessutom vice ordförande i omsorgsnämnden. Av en person i de rollerna hade man kunnat begära ett mer seriöst agerande.

Är det nu så att Peter Högberg lider av minnesförlust, så kan jag rekommendera att kolla upp ärendet på nätet innan man slänger ur sig sina förvrängda minnesbilder.
Omsorgsprogrammet finns lätt tillgängligt, på kommunens hemsida. Det innehåller många bra saker. Läsning rekommenderas varmt!

http://www.vimmerby.se/upload/6773/omsorgsprogram_2008_2010_081103_fastställd_kf.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar