lördag 9 maj 2009

Valupptakt i Vimmerby inför EU-valet


- Du och jag är en del av Europa och vi kan göra skillnad. Kristdemokraterna behövs i Europaparlamentet för våra värderingar om människovärdet, förvaltarskapet av vår jord och för folkhälsan.

Det sa Gudrun Brunegård, Kristdemokraternas kandidat nr 6 i EU-valet, med anledning av valupptakten i Vimmerby, en månad före valet den 7 juni.

- Det var kristdemokraterna Schuman och Adenauer som för 59 år sedan lade grunden för europasamarbetet. Tanken var att skapa täta, fredliga förbindelser mellan de gamla fiendeländerna och därmed minska risken för ett nytt krig. De kristdemokratiska värderingarna behövs i Europa även i framtiden.

- EU ska inte ägna sig åt klåfingriga detaljbeslut, men EU behövs för att vi ska kunna lösa gränsöverskridande frågor, som när det gäller miljön och klimatet, den internationella brottsligheten och alkoholinförseln.

- Östersjön är ett känsligt hav som är drabbat av utfiskning, döda bottnar och algblomning. Det är vi 84 miljoner människor runt havet som skapat problemet. Det räcker inte med att vi fattar beslut som gäller för våra nio miljoner svenskar. Tillsammans vi måste vi alla ta ansvar för att få stopp på utsläppen av kväve, fosfater och olja.

- Vi måste få stopp på sexslavhandeln och pedofilnätverken, som bygger på en oacceptabel kränkning av människovärdet. Minimistraffen för människohandel måste höjas. Sexköp och innehav av barnpornografi behöver kriminaliseras i hela Europa, på samma sätt som i Sverige.

- Det är inte rimligt att man ska kunna föra in hela vagnslaster med alkohol, när man vet att ökad tillgänglighet också ökar drickandet och därmed även avigsidor som misshandel och våldsbrott. Därför behöver införselkvoterna sänkas och minimiskatterna på alkohol höjas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar