torsdag 21 maj 2009

Nyktergalen regerar på Öland!

Vad gör man inte för chansen att få möta sin partiledare, socialminister Göran Hägglund, på Folknykterhetens dag, även om det innebär uppstigning i ottan och femton mil i bilen för att ta sig till Algutsrum på Öland?


Ja, lite galen är man kanske, men nykter nog att uppskatta både det trivsamma frukostmötet kring alkoholfrågor i IOGT-NTO-lokalen i Algutsrum och den jublande näktergalens sång där utanför. Det var Stefan Lagesson, ordförande i Kalmar Läns Nykterhetsförbund, som gav honom namnet "nyktergalen".


Poliskommisarie Patrik Oldin och socialminister Göran Hägglund (KD) satt i panelen och samtalade om hur man, utifrån sina olika roller och genom samverkan kan minska alkohål, narkotika, våld och brott, särskilt bland unga.Lokalen var fylld med engagerade människor. På bilden syns IOGT-NTO:s juniorförbund Junis ordförande Carina Eriksson, och tre kristdemokrater från Öland: Nina Åkesson Nylander, Åke Nilsson och Mikael Almqvist, de båda senare även engagerade i nykterhetsrörelsen. I bakgrunden intervjuas Göran Hägglund av en journalist från Ölandsbladet.


Efter frukostmötet i Algutsrum åkte vi söderut på Öland. Vid Bårby fornborg kom det här kelsjuka lammet och ville få lite uppmärksamhet.


På Vickleby alvar blommade orkidéerna som bäst, här några praktfulla exemplar av Sankte Pers nycklar. Nästan vart vi än tog vägen nåddes vi av tonerna från nyktergalens hänryckta sång - han regerar verkligen på Öland så här års! Det var bara mitt ute på alvaret han överröstades av lärkors drill och tofsvipornas klagande skri.

På hemväg konstaterade vi att kristdemokraterna i Hultsfred redan hunnit sätta upp valaffischer. Det är en ära för en enkel partiarbetare att få finnas med i detta celebra sällskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar