lördag 2 maj 2009

1 maj tuktades rosorna!

Igår var det stora trädgårdsdagen. Ja, för alla oss som inte var ute och demonstrerade, vill säga. Själv närmast motdemonstrerade jag, genom att tukta rosbuskarna och bekämpa maskrosorna i trädgården. Några röda nejlikor har jag aldrig släppt in ...

Demonstrerandet då? Ja, av tidningsnoteringarna idag, så tycks Första Maj-tågen i länet ha samlat mer deltagare än vad man lyckades skrapa ihop när Mona Sahlin talade på Larmtorget i förra veckan, då Barometerns bild avslöjade ett överväldigande ödsligt torg. Har hon så få anhängare i Rörelsen, eller hur ska det tolkas? Eller var det för att man slagit samman demonstrationstågen med vänstern och miljöpartiet?

Själv hade jag gärna velat vara med i Kristdemokraternas vit-blåa demonstrationståg i Uppsala igår, med Göran Hägglund, Markus Birro och Louise Hallin. Ett demonstrationståg i familjens tecken, som brukar samla fler än de röda.

Eller kanske ännu hellre Jesusmarschen i Stockholm idag. Vad sägs om 17.000 pers från olika kristna riktningar på gemensam gudstjänst i Kungsträdgården? En härlig manifestation av enighet i grunden, trots vissa skillnader i uttryck och yttringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar