fredag 13 november 2009

Thomas Bodström trovärdig ministerkandidat?

Thomas Bodström ska flytta till USA, läste jag. Flytten ska ske redan före valet. Samtidigt säger han att han är ministerkandidat. Tydligen menar han att han skulle kunna vara minister på distans. Och socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har godkänt upplägget.


Jag häpnar! Thomas Bodström tycks ha en fullständigt magnifik självbild, där hans egen makthunger står högre än rikets behov av en regering som består av hängivna och ansvarstagande ministrar.

Att Mona Sahlin har gett sitt godkännande till familjen Bodströms planer kan ha två förklaringar. Antingen är hon desperat och inser att Thomas Bodström behövs för att dra hem ett antal röster från väljare som inte kan tänka sig att lägga rösten på henne själv.

Eller också planerar hon med berått mod att dra mindre insatta väljare vid näsan. De luras att rösta på ett parti på grund av en bildmässig och på ytan framgångsrik person, som Mona är väl medveten om att han i praktiken inte kommer att stå till förfogande efter valet.

I ett avseende vill jag ändå ge Thomas Bodström credit. Han säger att han skulle ha genomfört sina flyttplaner till USA oavsett vad Mona hade sagt. "Familjen är viktigast", säger han.

Tänk bara om socialdemokraterna kunde se det i andra avseenden också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar