torsdag 26 november 2009

Katastroftapp för Kalmar-landstinget i Öppna Jämförelser

I dagens nummer av Dagens Samhälle redovisas en sammanvägning av de olika parametrarna i Öppna Jämförelser för hälso- och sjukvården. Där rasar landstinget i Kalmar län från fjärde plats 2008 till sextonde plats 2009, ett ras på tolv platser!

Det resultatet sätter sorgkant på den rödgröna majoritetens segerrapporter. Genom ett skygglappsbeteende har man blundat för det obehagliga faktum att landstinget har stora brister inom flera områden av hälso- och sjukvården. Dit hör spädbarnsdödlighet, cancersjukvård, hjärtsjukvård, njursjukvård, strokesjukvård med mera.

Istället har majoriteten fäst all uppmärksamhet på de delar där landstinget ligger bra till, dvs tillgänglighet och patientnöjdhet, områden där Allianspartierna, under Anders Anderssons (KD) ledning, under förra mandatperioden lade stor kraft för att vända det då rådande bottenläget.

Att under Anders Henrikssons (S) ledning rasa tolv steg i nationell jämförelse, det är katastrofalt! Och även om Dagens Samhälles sammanställning inte skulle vara vetenskapligt gjord, så talar statistiken i Öppna Jämförelser sitt tydliga språk, där de röda "pluttarna" är allt för dominerande.

Det rödgröna skyltfönstret har rämnat. Vi i Allianspartierna vill sätta dit ett nytt skyltfönster - utan sprickor och mörkläggningsgardiner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar