tisdag 3 mars 2009

Så bra det blev med "privat" förskola!

Sedan ifjol har barnomsorgen i Vimmerby utökats med ett alternativ i form av Drivkrafts förskola Linnéan. Det var inte utan diskussioner och ifrågasättanden från oppositionen, som allianspartierna i barn- och ungdomsnämnden beviljade företagets ansökan för ungefär ett år sedan.

Nu har man varit igång ett drygt halvår och har ett drygt trettiotal barn inskrivna. I eftermiddags gjorde Kristdemokraterna i Vimmerby ett studiebesök i förskolan. Vi fick en mycket intressant presentation av verksamheten och fick se exempel på hur man genom Reggio Emilia-pedagogiken lockar fram barnen naturliga nyfikenhet och kreativitet. Mycket positivt!

Viktigast av allt är dock att barnen trivs och föräldrarna är nöjda. Förskolan Linnéan har under den korta tiden hunnit bygga upp ett gott rykte. Ett bevis för det är att familjer på eget initiativ begärt att få sina barn placerade där, inte för att det skulle råka finnas lediga platser där.

Det är bra med alternativ och valmöjlighet. Det stimulerar till att förbättra kvaliteten på alla håll. Den som har nytta av det är barnen och deras familjer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar