onsdag 11 mars 2009

Barnkonventionen tappas bort i debatten!

Sverige var det första landet att ratificera FN:s konvention om barnets rättigheter. Därigenom har vi förbundit oss att i alla frågor sätta barnets bästa i främsta rummet.

Det är något som migrationsminister Tobias Billström och hans anhängare tycks ha missat totalt. I en radiointervju idag på morgonen tycks han vara fast besluten att genomdriva förslaget om högt ställda krav beträffande fast inkomst och bostad innan en flykting som fått asyl får möjlighet att samla sin skingrade familj.

Vart har humaniteten tagit vägen? Har man den minsta kännedom om barns utveckling och en gnutta empatisk förmåga, så borde man inse hur en förlängd separation från en förälder under osäkra yttre omständigheter kan påverka barnets psykiska hälsa allvarligt.

För det är väl ingen som tror att övriga familjen lever i hemlandet i godan ro, när en förälder tvingats fly och bedömts ha så allvarliga skäl för detta att han/hon har beviljats asyl i Sverige?

Och om man skulle sakna både humanism, empati och barnkännedom, då borde man åtminstone visa respekt för barnkonventionen.

Det är pinsamt, hur Sverige gång på gång kritiseras för sitt sätt att strunta i denna. Det har bl a skett när det gällde apatiska flyktingbarn. Att förlänga en separation på detta orimliga sätt kommer inte att förbättra Sveriges rykte i dessa sammanhang!

Heder åt Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) och Lars Gustafsson (KD) som för barnens talan! Det är kännetecknande att de representerar det parti som har en socialminister som också är ansvarig för barnrättsfrågorna - Göran Hägglund (KD). Fortsätt att hålla emot de inhumana krafterna! Ni har både samvetet och barnkonventionen på er sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar