söndag 1 mars 2009

Opinionsförändringar - men valresultat gäller!

Det har varit mycket tal om opinionssiffror på senare tid. Som kristdemokrat får jag ibland frågan om de låga siffror som redovisats. Men sedan hur lång tid som helst tillbaka kan man se att vårt parti brukar ha låga siffror mellan valen, men hämtar in de sista månaderna och gör bättre resultat i valet än vad olyckskorparna kunnat ana.

Mona Sahlin har det inte så roligt nu för tiden. Jag förmodar att även hon krasst konstaterar att det är valresultat som gäller, inte något hypotetiskt "Hur skulle du rösta om det var val idag?"

När det gäller valet till Europaparlamentet om tre månader, den 7 juni, så ser det ut att gå åt rätt håll för allianspartierna. Enligt dagens mätning skulle 47,7 procent rösta på något av regeringspartierna och 47 procent på något av oppositionspartierna.

Som EU-kandidat för Kristdemokraterna är min utmaning att visa på att det finns fler partier än Moderaterna. Politiken skulle utarmas om den nuvarande trenden skulle fortsätta, med två stora partier som tar all uppmärksamhet. Kristdemokraterna behövs i EU för våra värderingar, för människovärdet, för förvaltarskapet inför framtida generationer, för solidariteten med de svaga och utsatta, för miljö- och klimatfrågorna, kort sagt för att bygga ett tryggare Europa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar