måndag 6 september 2010

Rödgröna söker makt - Alliansen vill ge valmöjlighet

Den blir allt tydligare, den stora skiljelinjen mellan de båda politiska blocken:

De rödgröna söker makten för maktens egen skull, för att kunna styra och ställa i människors liv. Landstingsmajoritetens hushållsutskick i Kalmar län talade förvånansvärt tydligt klarspråk: "Vi vill fortsätta bestämma".

Ett annat exempel är Lars Ohly (V), som vill tvinga föräldrar att göra som han vill, även om det innebär att amningen måste avbrytas i förtid och mamman tvingas ta till en bröstmjölkspump när pappan ska ta över föräldraledigheten och mamman ska jobba.

Detta medan Allianspartierna vill ge tillbaka makten till de enskilda människorna. Makten över sin ekonomi, genom att man får behålla en större del av sin inkomst. Makten att själv bestämma vem som ska städa hemma. Makten över hur man vill ha barnomsorgen. Och så vidare.

Det ska bli intressant att se vilken sida som vinner starkast gehör hos väljarna. Är de flest som inte själva vill ta ansvar för sina liv utan vill bli omhändertagna och hunsade av politiker fjärran från verkligheten? Eller är det fler som känner att de själva är kompetenta att fatta de beslut som gäller den egna vardagen och det egna livet?

Om tretton dagar får vi veta! Men jag tror på svenskarnas förmåga och tilltro till den egna förmågan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Över en halv miljon människor arbetslösa, en tredjedel av våra ungdomar går utan arbete, 336000 arbeten har försvunnit inom vård, skola och omsorg. Svenska Naturskyddsföreningen sågar i sin senaste rapport regeringens mijöpolitik vid fotknölarna......men visst är valfriheten det viktiggaste,,,he he

Gudrun sa...

Janne, vad har bröstmjölkspumpar för att tvinga ammande mödrar från sina barn med det att göra?

Kristdemokraterna borde få större inflytande i kommande regering - vår miljöpolitik är fullt godkänd av Svenska Naturskyddsföreningen.

Men håll i minnet att det var fler arbetslösa i Sverige för fyra år sedan, trots brinnande högkonjunktur, än nu, när den största ekonomiska krisen sedan 1930-talet drabbat världen. Ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög, men den var lika hög för fyra år sedan. Det finns inget annat land som hanterat den krisen bättre.

Och vem skulle våga släppa fram en regering med Lars Ohly som osäkert kort?

Skicka en kommentar