söndag 18 april 2010

Valrörelsen har börjat - Vitsippornas tid är inne!

Igår samlades omkring 120 kristdemokrater från Småland, Öland, Östergötland och delar av Västergötland på Kungsporten i Huskvarna för en regionala kandidatutbildningen i Huskvarna i lördags.Riksdagsledamoten Anders Andersson var konferencier. Själv hade jag, som landstingsråd, fått förtroendet att berätta om våra hjärtefrågor inom landstingspolitiken.- Avgörande för god vård är att se hela människan, med ande, själ och kropp. Varje person ska behandlas med värdighet och respekt och få en jämlik vård. Glöm aldrig att människan är mer än sin kropp!

- I det hälsofrämjande arbetet ska sjukvården bli bättre på att förebygga såväl psykisk som fysisk ohälsa. Samarbetet mellan landstinget och kommunerna, som har ansvar för hemsjukvården, måste förbättras. Patientsäkerheten är ett prioriterat område. Det är inte acceptabelt att 100.000 människor om året får ett ökat lidande genom skador och infektioner de fått inom vården.

Som avslutning på mitt anförande visade jag en bild från en vitsippshage, tagen dagen innan.- Vitsippornas tid är inne! De har kanske inte synts till så mycket på en tid, men de går inte att utrota - även om opinionssiffrorna har varit frostiga!

Efter en intensiv utbildningsdag med stor debattiver och många glada skratt kunde deltagarna vända nöjda hem till valrörelsens fotarbete i kommuner och landsting.Den fantastiska utsikten från Kungsporten i Huskvarna, där konferensen hölls.

Kristdemokraternas kandidatkonferens hölls på sju platser runt om i landet, från Skellefteå i norr till Kristianstad i söder, för närmare 1000 medlemmar som engagerar sig i årets valrörelse.

På stora videoskärmar förmedlade partiledaren Göran Hägglund inspiration till deltagarna.

Under den kommande mandatperioden finns tre viktiga uppgifter att ta itu med. Det handlar om att få ordning på ekonomin efter den största finanskris om världen upplevt sedan 1930-talet. Vi ska se till att människor och familjer får större frihet och mer tid för varandra. De ekonomiska marginalerna för var och en ska bli större och vi ska höja kvaliteten på de frågor som politiken faktiskt ska arbeta med.Kommunstyrelsens ordförande i Jönköping, Acko Ankarberg Johansson, informerade om kommunpolitiska frågor inför valet.Från Vimmerby deltog fem av våra kandidater inför höstens val, Gudrun Brunegård, Ola Gustafsson, AnnSofi Henriksson, Masi Aurfan och Torbjörn Sandberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar