tisdag 15 september 2009

Skattesänkning för sämst ställda pensionärer - arbetsseger för Göran Hägglund!

Nu är det de sämst ställda pensionärernas tur att få sin del av regeringens hopsparade medel. Genom en skattesänkning får personer med full garantipension mellan 1000 och 1200 kronor mer per år. Därigenom blir den disponibla inkomsten högre nästa år än i år, trots konjunkturnedgången. Tillsammans med den höjning av grundavdraget som infördes i år får en pensionär med garantipension mellan 3500 och 4400 kronor mer än enligt tidigare system.

Särskilt bra är att modellen är konstruerad så att pensionärer med de låga och medelstora inkomster gynnas mest, något som i hög grad träffar kvinnor, som i många fall ägnat sitt arbetsliv åt att sköta hem och familj och kanske bara arbetat deltid utanför hemmet. Som pensionärer har de ofta en mycket knaper tillvaro, något som förvärras om maken går bort.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har tagit hem ännu en arbetsseger - att värna om landets sämst ställda pensionärer har varit en fråga där han stått ganska ensam.

2 kommentarer:

Peter Högberg sa...

Oj. Vad löntagare får på en månad... Jo det var en arbetsseger som heter duga. Är det valår nästa år?

Gudrun sa...

Nog är väl 3,5 miljarder en aktningsvärd summa? Det är så mycket skattesänkningen kostar. Utan denna satsning hade pensionssystemet, som beräknas utifrån konsumentprisindex, gjort att pensionerna nästa år skulle minska. Nu blir det istället en liten ökning.

Skicka en kommentar