torsdag 27 augusti 2009

Attityd och ledarskap för bättre företagsklimat


Kundfokuserad attityd och tydligare ledarskap. Det är vad som behövs för att förbättra företagsklimatet i Vimmerby, enligt Marcus Alsér, ordförande för Företagarna i Vimmerby. Båda delarna ligger helt i linje med kristdemokratiskt synsätt, personifierat genom den kristdemokratiskt ledda framgångskommunen Markaryd, med kommunalrådet Bengt Germundsson (KD) i spetsen.

Kristdemokraternas fullmäktigegrupp gjorde igår studiebesök på dataföretaget Mindbite, startat av Marcus Alsér när han slutade gymnasiet för nio år sedan. Nu har han fyra anställda och förser några hundra kunder i olika delar av landet med smarta internetlösningar. Sedan i våras är Marcus ordförande för Företagarna i Vimmerby.

Marcus pekade på en rad exempel, där överenskommelser inte följts upp av kommunens representanter och där kommunens resurser används på ett ineffektivt sätt. För att bygga upp det kraftigt försämrade förtroendet hos företagarna behövs ett långsiktigt och genomgripande arbete. Där vill kristdemokraterna i Vimmerby vara med och påverka utvecklingen i positiv riktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar