söndag 22 februari 2009

Utvecklingsgruppen för kristdemokratisk familjepolitik snart klar!

Under min härliga skidvecka i Grövelsjöfjällen tillsammans med familjen, längst upp i spetsen på Dalarna, inklämt mellan Norge och Härjedalen, hann jag med en hel del jobb mellan skidturerna. Bland annat ett telefonsammanträde med arbetsgruppen för vidareutveckling av den kristdemokratiska familjepolitiken, där jag ingår.

Vi har träffats vid en handfull tillfällen, ordnat seminarium i riksdagshuset och stämt en del av våra förslag vid partiets kommun- och landstingsdagar i Örebro i slutet av januari. En fantastisk förmån att få vara med i en sådan grupp, som vidareutvecklar det som redan är världens bästa familjepolitik! Sedan gäller det att få andra att medge detta också, så att vi kan genomföra våra förslag.

Nu börjar det närma sig avrapportering till partistyrelsen.

Några förslag har redan släppts och fått rätt stor uppmärksamhet. Redan före jul påtalade vi det rimliga i att Försäkringskassan betalar ränta när föräldrapenningen utbetalas för sent. Härom veckan meddelade socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att man ska se över detta. Det bådar gott, tycker jag!

Ett annat förslag är att ge småbarnsföräldrar en gratischeck till familjerådgivningen. Det är stora förändringar att bli föräldrar och det utsätter relationen för stora påfrestningar. Väldigt många klarar inte av omställningen utan separerar. Vi tror att familjerådgivningen kan hjälpa par att hitta sina nya roller. I de fall en separation inte kan undvikas kan ändå familjerådgivningen hjälpa till att den sker under ordnade former, med barnets bästa i centrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar