onsdag 11 februari 2009

Hälsocentraler och årsmöte med Inger Davidson

Vilka dagar!

På måndagen besök på tre av länets hälsocentraler - vilken välsignelse för alla som behöver dem! Kompetenta och engagerade medarbetare, som sätter patienten i centrum. Besöket på Öland innehöll också möte med den kommunala äldrevården, med ett besök på demensboendet Villa Viktoria, där man har skapat en lugn och harmonisk miljö för denna utsatta grupp människor.

Innan ledningsgruppen för Allians för Landstinget i Kalmar län avslutade hann vi också med ett möte med kommunledningen, då förutsättningarna för att skapa en familjecentral i Färjestaden var temat. Familjecentraler har visat sig vara ett utmärkt sätt att stötta familjer och tidigt fånga upp och hjälpa till när det börjar bli jobbigt. Jag hoppas därför att alla hinder undanröjs, så att en sådan kan komma till stånd!

Tisdagen bestod till en stor del av kommunstyrelsens arbetsutskott, då bland annat budgeten för nästa år var på tapeten. Den kommer bli tuff!

Desto trevligare var resten av dagen, som gick åt för förberedelser inför årsmötet för Kristdemokraterna i Vimmerby. Vi fick besök av riksdagsledamoten och vice ordföranden i justitieutskottet, Inger Davidson. Hon har utrett samhällets stöd till föräldrar och efter Ingers anförande medverkade Lena Forsberg, som är enhetschef för Vimmerbys Familjestödet Bubblan. Det var roligt att se hur de bekräftade varandras arbete!

Nu ska jag iväg på folkhögskolepresidium och därefter till Kalmar för att följa vår folkhälso- och äldreminister Maria Larsson (KD) på hennes resa genom länet, med besök på geriatriska kliniken i Kalmar och hälsocentralen i Mönsterås, med avslutning på årsmöte i Hultsfred. Spännande och kul!

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar