måndag 23 februari 2009

Fegt Peter!

Peter Högberg tar sig friheten att utdela syrliga kommentarer om sina politiska motståndare, både i sin egen blogg och i kommentarer till andras bloggar. Men själv släpper han inte in andra att kommentera hans inlägg. Det är fegt, Peter!

Jag skickade en kommentar på ett av Peters blogginlägg i förra veckan. Min kommentar skulle förhandsgranskas, men har ännu inte släppts fram. Sedan dess har han kommenterat inlägg på min blogg, så orsaken ligger inte i att han varit bortrest eller att datorn pajat. Man kan undra hur många andra kommentarer och tillrättalägganden över hans utspel som har filtrerats bort!

Det jag syftar på är Peters kritik mot landstingsrådet Anders Andersson (KD), som på personalens inbjudan agerat för att bibehålla mödravården i Högsby. Peter skriver att Anders borde veta att ansvaret inte ligger hos landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S), utan hos Lena Segerberg (S).

Jodå, det är fullständigt kristallklart att Anders A vet det. Men han vet också att i rollen som landstingsstyrelsens ordförande är man ansvarig för allt som händer i landstinget. Peter tycks ha glömt hur han själv inte försummade något tillfälle att kritisera Anders A under förra mandatperioden, oavsett om ärendet låg inom någon annans ansvarsområde. Men det är tydligen andra regler som gäller när landstinget bytt majoritet.

Jag blir så trött på Peters ständiga nötande om att kristdemokraterna i landstinget skulle sakna ekonomiskt ansvarstagande. Visserligen är jag väl medveten om att det är för att dölja de egna tillkortakommandena. Men vilka var det som ledde landstinget under förra mandatperioden och fick städa upp ekonomin, efter att sossarna hade slarvat bort över en miljard av skattebetalarnas pengar? Tror någon på fullt allvar att Anders Andersson (KD), som då ledde saneringsarbetet, nu plötsligt inte skulle känna ansvar?

Den stora skillnaden är att vi tillsammans med övriga allianspartier lyckades sy ihop ett paket där hela länet tog sin del av bördan, samtidigt som tillgängligheten och bemötandet förbättrades, och patienterna uttryckte större nöjdhet med den vård de fått. Det som hände nu var att sossemajoriteten var på god väg att tillåta länssjukhuset att spara på ett sätt som drabbar glesbygdsbefolkningen långt från sjukhusen.

Länets medborgare har rätt till likvärdig sjukvård på rimligt avstånd från hemmet, oavsett var de bor. Det var för väl att Anders A reste till Högsby, så det blev fart på sossarna, annars hade Högsbys kvinnor tvingats åka till Mönsterås för mödravård. Nu hoppas jag att det hotet har avvärjts.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Har inte fått någon kommentar och tar självfallet in den om du gör ett nytt försök. De enda som jag inte publicerar är rasistiska och andra direkt stötande kommentarer. Jag har ingen åsiktscensur för övrigt så skicka igen för jag vill ha kommentarer.

När det gäller själva inlägget så tog ni tillsammans med oss ansvar för ekonomin förra mandatperioden. Men ska man i ärlighetens namn syna vallöften så var våra löften inför valet 2002 att fixa ekonomin och inte lovade vi att återuppöppna allt som blivit stängt. Kan påminna om en kovändarkampanj. Jag hoppas inte den ska behöva komma igen.

Gudrun sa...

När du skriver att sossarna tillsammans med allianspartierna tog ansvar för ekonomin under förra mandatperioden så väljer du att lättvindigt förbise ett viktigt faktum: Det var dina sossekompisar som under två mandatperioder hade misskött landstingets ekonomi så till den grad att bankerna inte längre beviljade kredit. 1,1 miljard hade slarvats bort! Återigen försöker du röra upp dammvirvlar för att dölja de egna tillkortakommandena. Redan efter två år med sossar vid makten så håller landstingets ekonomi på att gå överstyr, trots det gigantiska arbete vi gjorde genom att räta upp den.

Gudrun sa...

Man kan undra hur Peters blogg är konstruerad. Jag har nu återigen försökt att lägga en kommentar till hans inlägg på ovanstående tema, utan att den tagits in. Och varför är det aldrig någon som helst kommentar till hans inlägg - är de så totalt ointressanta eller är han oemottaglig för kommentarer?

Skicka en kommentar