söndag 6 mars 2011

Oskarshamns sjukhus viktigt – också i ny regionI förra veckan gjorde jag ett besök på Oskarshamns sjukhus tillsammans med riksdagsledamoten Anders Andersson (KD) och de båda företrädarna för mellanlänet, Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) och Klaus Leidecker (KD). Vi träffade bland annat sjukhuschefen Bibi Hidén.

Oskarshamns sjukhus är en viktig trygghet för mellanlänets befolkning och Kristdemokraterna har i alla år arbetat för att sjukhuset ska ha goda förutsättningar att verka. Därför vill vi närmare sätta oss in i vilka särskilda utmaningar som finns för sjukhuset inför en annalkande regionbildning.

När vi nu går in i en diskussion om nya regioner vill jag markera den betydelse och resurs som Oskarshamns sjukhus utgör för ett nytt Östra Götaland, inte minst genom sin strategiska placering nära några av länets största industrier, däribland ett av landets kärnkraftverk.För framtiden kommer det bli än mer viktigt att vara unik, bäst i klassen och därmed svår att konkurrera ut. Genom den väl etablerade verksamheten med planerad ortopedi och kirurgi har man redan visat att det är möjligt att vara en resurs för länet som helhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar