torsdag 8 juli 2010

Nio miljarder till ungdomar och invandrareIdag är det Alliansens dag i Almedalsveckan. Just nu har de fyra partiledarrna torgmöte där de berättar om de nio miljarder som Alliansen ska satsa på att få ungdomar och invandrare att snabbt komma ut i arbete.

Under socialdemokratiskt styre togs mångfalden bort. Alla skulle bli akademiker oavsett om begåvningen var mer inom det praktiska området. Det har skapat en utslagning av mängder av ungdomar, samtidigt som det är brist på plåtslagare och rörmokare.

Nu blir det möjligt att gå en lärlingsutbildning som leder direkt till arbete, istället för att misslyckas i en teoretisk utbildning, som bara leder till arbetslöshet.

Med Alliansen i Rosenbad bygger man upp välfärden underifrån.I vimlet träffade jag på min landstingsgruppledarkollega Birgitta Sacrédeus (KD) från Mora, bördig från Vetlanda.Flera tusen personer fyllde gågatan vid Östercentrum för att lyssna till de fyra Allianspartiledarna.Efter torgmötet banades väg för partiledarna genom folkskarorna. Fredrik Reinfeldt (M) och Göran Hägglund (KD) i täten.Ett flera hundra meter långt tåg av orangeklädda människor följde partiledarna till minglet i länsstyrelsens trädgård vid Alliansens Hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar