onsdag 23 maj 2012

Snabbare ambulansutryckning nedröstad av rödgröna

Vid landstingsstyrelsens möte på tisdagen fanns vissa förhoppningar att den rödgröna majoriteten äntligen skulle bifalla Alliansens förslag om att uppgradera ambulansen i Löttorp till 90-sekundersstation, mot nuvarande fem minuter. De har ju själva varit ute i media och gett sådana signaler.

Men icke! När vårt förslag, om att ändra till 90-sekundersstation från den 1 juli, behandlades så framförde majoriteten det ena motargumentet efter det andra. Exempelvis att man redan lagt semesterplaneringen, så det skulle bli svårt att lösa för personalen. Trots att det är ambulanspersonalen själva som drivit på för att få förändringen till stånd.

Vi hade också en skrivelse om att använda Vårdstiftelsens ambulans som sommarambulans på Böda Camping enligt samma koncept som man redan löser räddningstjänst med en brandbil stationerad på plats. Den skrivelsen skickades in i landstingets utredningsmaskineri, med åtskilliga månaders handläggningstid som trolig prognos. Således knappast något svar före sommarsäsongen detta år.

Alltså får nordölänningar och turister på norra Öland även denna sommar finna sig i längre utryckningstider än i resten av länet. Trots att det vistas lika många personer där som i Kalmar stad under sommaren.

Detta skriver Radio Kalmar om på sin hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar