måndag 17 oktober 2011

Fler Allianssatsningar i majoritetsbudgeten?

I lördags skrev Barometern att den rödgröna landstingsmajoriteten skulle göra en storsatsning på ett nytt PCI-labb (för att rensa igentäppta blodkärl i hjärtat), för att ersätta den utslitna utrustningen.

Av artikeln kunde man få känslan av att detta var ett nyupptäckt problem och en nytänkande lösning. I själva verket har problemet varit känt sedan lång tid och Alliansen har vid flera tillfällen påtalat behovet att skynda på processen. Ja, i valrörelsen 2010 deltog både Anders Henriksson (S) och jag själv och en rad andra politiker i en paneldebatt i Oxhagen i Kalmar, där vi alla var överens om att satsningen skulle göras. Ändå var Anders Henrikssons besked, efter valet, i förra höstens budget att skjuta upphandlingen framåt i tiden.

Nu kommer alltså "storsatsningen", efter att man nu i höst från PCI-enheten fått jaga världen runt efter den enligt uppgift sista reservdelen till en viktig komponent i den nuvarande utrustningen.

Idag skriver Östran att landstinget nu lägger in egna pengar i arbetet med att förbättra vården för de mest sjuka äldre, något jag själv lyfte behovet av vid senaste landstingsstyrelsemötet, eftersom landstingets satsning hittills varit noll. Alliansregeringen har hittills stått för hela kostnaden.

Det ska bli intressant att se vilka fler Alliansfrågor som majoriteten har fångat upp i sitt budgetförslag, som presenteras idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar