tisdag 13 oktober 2009

Rätt person på rätt plats när Anders leder Alliansens sjukvårdsutveckling

Dagens nyhet om Alliansens politikutvecklingsgrupper är glädjande ur både ett läns- och ett nationellt perspektiv. Anders Andersson (KD), Järnforsen, får förtroendet att leda sjukvårdsgruppen, där även socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (C), sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) och ordföranden i Västra Götalands hälso- och sjukvårdsnämnd Jonas Andersson (FP) ingår.

Göran Hägglund bekräftar genom denna utnämning Anders Anderssons gedigna kompetens och erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet, men också hans förmåga att leda en rad framstående personer till att utforma en gemensam och sammanhållen sjukvårdspolitik för Allians för Sverige under de kommande fyra åren.

Utnämningen är ett bevis på att Anders Anderssons karriär långt ifrån är slut. De som befarat att han skulle riskera att försvinna in i något anonymt mörker när han går till riksdagen har fått bevis på motsatsen. Istället får han en ny, nationell arena, där hans kompetens och ledaregenskaper får komma till nytta - förhoppningsvis för hela svenska folket, med fortsatt regeringsinnehav hos Alliansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar