tisdag 7 april 2009

Välkommet tillskott till kommuner och landsting

De fyra allianspartiernas ledare, tillika regeringsföreträdarna, offentliggör idag regeringens satsning till kommunerna och landstingen. Det är en mycket välkommen förstärkning och ett välkommet besked i våra lokala budgetprocesser.

128 595 514 kronor till landstinget och 19 992 433 kronor till Vimmerby kommun. Det innebär ett antal tjänster som vi därmed inte behöver spara bort, även om det inte räcker för att täcka hela det glapp som uppstått i budgeten när skatteunderlaget rasar. Nu får vi analysera siffrorna och se vilka hål som behöver fyllas först.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tyvärr blir det inget 2009 så nu gäller det att hoppas att kommuner och landsting orkar hålla ut till 2010. Jag tror det är tveksamt i många kommuner och landsting. Regeringen orkade inte ge nått i år...

Gudrun sa...

Pengarna betalas ut i december 2009 och kan användas till behov för såväl innevarande år som nästa. Men, som sagt, det undanröjer inte behovet av att vi förtroendvalda i kommuner och landsting gör ett omfattande arbete för att bibehålla ekonomisk balans utifrån det minskande skatteunderlaget. Det är vårt ansvar, som vi får ducka för!

Skicka en kommentar