lördag 4 april 2009

Ett Europa byggt på värderingar


- Det är viktigt och inspirerande för mig, som högt placerad kandidat till Europaparlamentet, att så här tillsammans med de övriga kandidaterna få sätta mig in i Europafrågorna och arbetsformerna på plats under tre dagar.

- Om två månader är det dags för val till Europaparlamentet. Det är viktigt för oss i Sverige vilka som representerar oss där. Vi kristdemokrater bygger vår politik på värderingar om människovärde, förvaltarskap och att beslut ska fattas så nära dem det berör som möjligt. Vi är alltså emot en europeisk superstat. Men det finns en rad frågor där det Europasamarbetet är helt nödvändigt för att hitta lösningar.

- Handeln med människor för sexslaveri är bland den värsta gränsöverskridande brottslighet som finns, och som bygger på ett förakt för värdet hos de kvinnor och barn som hamnar i deras våld. Vi kristdemokrater vill kriminalisera prostitution i Europa, på samma sätt som vi gjort i Sverige. På så sätt försvåras de kriminella nätverkens arbete.

- Östersjön är en gemensam angelägenhet för 84 miljoner människor. Vi är alla beroende av havet för fiske, handel, sjöfart och inte minst rekreation. Vårt län tar emot hundratusentals turister varje år. Men vem lockas till ett dopp i ett algblommande hav som ser ut som rabarberkräm? Östersjöns problem kan vi inte lösa själva i Sverige, utan alla länder runt havet måste ta gemensamma tag.

- Ett tredje område jag vill jobba med, är folkhälsfrågorna, t ex att sänka införselkvoterna för alkohol. Det finns inget rim och reson i att en enskild person ska kunna köpa hem hundratals liter alkohol ”för eget bruk”, som vi vet för med negativa hälsoeffekter och ökat våld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar