torsdag 30 april 2009

Märklig nyhetsvärdering!

Mer än en gång har jag förundrats över hur tidningsredaktionerna gör sina nyhetsvärderingar. Ett sådant exempel är de senaste två dagarna med landstingsfullmäktige på Öland.

På tisdagskvällen debatterades min interpellation om den ojämlika hjärtsjukvården i länet och vad majoriteten gör för att komma till rätta med situationen (dvs mycket lite ...). Detta väckte Östrans intresse och renderade en tredjedels tidningssida, för att täcka de olika debattörernas infallsvinklar.

I Vimmerby Tidning finns inte en rad om detta. Å andra sidan finns en stor notering på sidan Allmogen, med foto på mig, där det uppmärksammas att jag inhandlade "ökänd ölandskonst" av en lokal förmåga som roade sig själv och andra med att teckna porträtt på dem som trädde fram i talarstolen.

Och för att vara ärlig, så är det kanske den typen av sidoinformation om offentliga personers agerande, vid sidan om talarstol och insändarsidor, som väcker störst intresse hos allmänheten. Annars skulle inte skvallerpressen ha något läsarunderlag ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar