söndag 26 april 2009

Tillväxt i Uganda

Jag själv, Tomas Peterson och Peter Högberg tillsammans med Mukonos borgmästare Johnson Ssemyalya och representanter för de ungdomar som ingår i projektet.
Efter en vecka i Uganda är jag full av intryck. Så mycket mänsklig värme, omtanke och framåtanda, trots stora problem med fattigdom, HIV/AIDS, en enorm befolkningstillväxt och en lång historia med inre konflikter.
Besöket föranleddes av Vimmerby kommuns vänortsutbyte med Mukono, strax öster om Kampala. I det här skedet rör det sig dels om ett utbyte på ledarskapsnivå och dels ett ungdomsprojekt, där ungdomar från de båda kommunerna ska få möjlighet att lära känna varandra, företrädesvis via internet. Till hösten planeras även besök av Mukonoungdomar till Vimmerby och vice versa.
Vid förra årets besök fick jag äran att plantera ett flaskborstträd framför Loyal Heights Primary School. Trädet hade vuxit rejält, kunde vi konstatera, när jag inspektera det tillsammans med rektor och lärare.

Vid Bishop's Secondary School samlades de drygt 2000 eleverna framför huvudbyggnaden, där en danstrupp inledde vårt besök.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra bilder och håller med om alla intryck.

Gudrun sa...

Ja, tänk vad en vecka i Uganda kan göra för att skapa samstämmighet hos de ständiga kombattanterna! ;-)

Skicka en kommentar